Tävling

Tävlingssektionens program för 2017.

Resultat poängkapp hösten 2016

Resultat poängkapp våren 2016

Tidigare resultat

kryss

Gast

Vill du delta som gast eller söker du en gast till en tävlingssegling kan du fylla i formuläret på denna sida.

Tisdagsseglingar

Här lär du dig att hantera och trimma din båt mot likasinnade. Det är både spännande, roligt och avkopplande. Poängkappseglingarna för kölbåt SRS är tisdagar på Älgöfjorden med start ca kl 19:00. Vi seglar kryss-länsbanor och distansbanor med individuell start (omvänd SRS). Resultat enligt TID PÅ DISTANS med jaktstart – du får en starttid baserad på ditt SRS-tal beräknad så att alla båtar skall gå i mål samtidigt. (Seglingstid ca 1- 2 tim.)
Vi kör en vår- och en höstserie, där totalsegraren erhåller ett fint pris. Klubbmästare för året blir den med lägst sammanräknade poäng från vår- och höstseglingarna. Borträknade seglingar enligt nedan räknas ej med.

VÅRSERIEN:   9 st seglingar

9/5 (Distans), 16/5 (Bana),23/5 (Bana), 30/5 (Distans), 6/6 (Bana), 11/6 (Nordön race),  13/6 (Bana), 20/6 (Distans), 27/6 (Bana)

HÖSTSERIEN: 8 st seglingar

8/8 (Bana), 15/8 (Distans), 22/8 (Bana),29/8 (Distans) och 5/9 (Bana, start kl 18.30), 12/9 (Bana), start kl 18.30, 19/9 (Bana) start kl 18.30, 24/9 (Distans) Slutköret söndag start kl 14.00.

* Varje säsong får 2 genomförda seglingar räknas bort, dock skall minst 5 seglingar räknas.
(dvs blir det 6 genomförda seglingar  får bara 1 räknas bort, vid 5 eller 5 eller färre
räknas alla).

* Anmälan sker i Klubbhuset ca en timme innan seglingens början.

* Upplysningar: Jonas lager 0706-36 05 94 och Stefan Möller 0706-22 91 91

Poängkapp

Seglingsföreskrift Karta Distansbanor Poängberäkning

Nordön Race

Nordön Race, en segling för alla!

Kategori: Kölbåtar enligt SRS

Söndagen den 11 Juni, första start ca 13.00.

Anmälan sker på plats, mellan kl 11.00-12.00

Upplysningar: Jonas Lager 0706-36 05 94, alt Stefan Möller

Seglingsföreskrift Karta Banor

Slutköret

Här kör vi sista seglingen på säsongen!

Slutköret är en Distanssegling med egna priser men räknas också in i poängseglingarna i höstserien.

Start Söndag den 24/9 kl 13.00. Prisutdelning efter seglingen ca kl 18.00

Anmälan i klubbhuset mellan kl 12.00-13.00.

Seglingsföreskrift Karta Banor

Prisutdelning

Efter årets seglingar träffas vi senare för prisutdelning.

Plats och tidpunkt återkommer vi senare med.

Segrare Nordön Race 2016

Årets upplaga av Nordön Race är avgjord och segrare är X79 Margaux från Björlanda Kile Segelsällskap Bestättning: Per Algotsson (Skeppare) Magnus Witting (bild) Linus Edberg Olof Ekdahl

PROVA PÅ SEGLING den 11 juni kl 11.00, KMS Norra Hamnen

KMS arrangerar detta i samarbete med Tjuvkils Kappseglings Klubb (TKK) och Marstrands segelsällskap (MSS). TKK och MSS ställer upp med segeljollar och instruktörer. Arrangemanget vänder sig i första hand till barn och ungdom som vill prova på, enda kravet på förkunskaper är att alla deltagare måste kunna simma 200m. Ni kan läsa mera om TKK … Fortsätt läsa ”PROVA PÅ SEGLING den 11 juni kl 11.00, KMS Norra Hamnen”

Tisdagsseglingarna snart igång, kom och var med!

Tisdagsseglingarna startar den 3 Maj med första start kl 19.00, samling senast 18.00. MEN vad som är nytt för i år är att ALLA som tänker vara med försöker komma till  KMS Klubbhuset (södra) på Nordön tisdagen innan  den 26 april kl 19.00 för en genomgång inför säsongen. VI vill speciellt vända oss till dom … Fortsätt läsa ”Tisdagsseglingarna snart igång, kom och var med!”

Prisutdelning för 2015 samt föredrag på Fars Hatt

Föredragshållare: Peter Gustavsson, BLUR Föredraget kommer handla om deras deltagande i Fastnet Race mm

Stolpe ut i kvalet till Allsvenskan

TEXT: THOMAS OTTOSSON Det hela började egentligen i Tyskland. 2013 drog man igång något man kallade för ”Bundesliga” i segling. 2014 följde Danmark efter och sedan var rullningen igång; 2015 startades nationella ”ligor” i bland annat England, Holland, Ryssland, Italien, Norge och Sverige. De nationella ligorna hänger samman på så sätt att de tre bästa … Fortsätt läsa ”Stolpe ut i kvalet till Allsvenskan”